Alcro Stil
färg med fulländad finish!

Den nya inomhusfärgen Alcro Stil är vacker och exklusiv och skapar en helmatt yta. Trots detta är den såväl tålig som avtorkningsbar. I samband med lanseringen av färgen har det också tagits fram en helt ny kollektion med 12 stilfulla kulörer.

Alcro Stil

Välj mellan 12 stilfulla kulörer!

Vår vackraste och mest exklusiva inomhusfärg någonsin. En helmatt färg med exceptionellt djup kulöråtergivning. De 12 stilfulla kulörerna har inspirerats av naturens harmoniska färger. I kollektionen hittar du även starka accenter som du kan använda för att skapa variation och dynamik.

Till vänster:

Väggen är målad i 006 Havsdjup och byrån i 009 Nocturne.

Till höger:

Väggen är målad i 006 Havsdjup, hyllan i 009 Nocturne och elementet i 008 Juniperus. Föreslagna accentfärger är 004 Dimäng, 011 Nejlika och 005 Krus.

ad.2020
– 20 tidlösa kulörer.

Efterhand som vi tröttnar på det minimalistiskt vita och grå, satsar vi nu på mer färg. Men i en lite mer dämpad och hållbar färgskala. Dessa kulörer har valts ut av Alcros färgexpert Yvonne Karlsson. Hon har blickat tillbaka två decennier och valt ut 20 favoriter som känns lika aktuella idag. Här ser du också hur kulörer kan få ett rum att ändra karaktär.

BYTA BOSTAD ELLER BYTA KULÖR?

Till vänster: Luftigt ljust.
Ljusa kulörer i sovrummet skapar en känsla av rymd och ger plats för dina drömmar.

Tak: 5 Krita
Vägg och panel: 30 Månsten

Till höger: Sov jordnära.
Mörka och jordiga toner får sovrummet att kännas mindre, men ger samtidigt en känsla av ro och trygghet.

Tak: 5 Snö
Vägg och panel: 4 Chai

MER YTA

Ett rum att trängas i eller två barnrum i ett? Skapa en osynlig vägg med hjälp av kulörer och låt barnen få varsin del av rummet. Ett smart sätt att ge alla en egen plats och samtidigt ha nära till varandra.

Vänster sida: 10 Silverpil
Höger sida: 711 Fevik

FRAMHÄV INREDNINGEN

En väggkulör som sticker ut ger en fin kontrast till möbler och inredningsdetaljer. Genom att ha olika kulörer på väggar och snickerier framhäver du hemmets detaljer.

Höger sida:
Tak: 881 Cement
Vägg: 813 Fjäder
Snickerier: 839 Silke

 

Tänk högt.
Varför bara måla väggarna? Genom att måla taket i en annan kulör än vitt kan du ge rummet en helt annan karaktär.

Vänster sida:
Tak: 734 Blåstång
Vägg: 717 Mortel
Snickerier: 813 Fjäder

NYTT INNEHÅLL

Samma möbler – två olika rum. Med hjälp av kulörer kan du välja hur din inredning ska synas. Ska den smälta in eller sticka ut?

Vänster sida:
Vägg: 717 Mortel
Panel: 813 Fjäder

Höger sida:
Vägg: 813 Fjäder
Panel: 717 Mortel

Allt du behöver för dina projekt!

A1 Täckfärg, matt.

En väggfärg med delvis biobaserade organiska ingredienser och samma höga kvalitet som du är van vid. Till och med burken är av minst 20 % återvunnen plast.

Harmoni Takfärg.

Färgens unika formulering ger ett garanterat professionellt slutresultat utan störande reflexer och ojämnheter. Färgens extremt låga glans döljer mindre ojämnheter.

Servalac Finess.

En täckfärg av högsta kvalitet för t ex snickerier, dörrar, luckor och metallytor inomhus. Färgen har utmärkta appliceringsegenskaper och ger en hård, slitstark yta.

Pashmina, helmatt.

En vattenburen färg för målning av väggar inomhus där du vill ha en helmatt, avtorkningsbar yta. Färgen ger en mycket jämn yta som gör kulörerna rättvisa.

Välj hållbart med Alcro A1

Vi är extra stolta över vår produktinnovation Alcro A1 – en inomhusfärg med delvis biobaserat bindemedel. Med samma höga kvalitet som du är van vid att förvänta dig, får du en färg som inte kompromissar med målningsresultatet. En innovativ nyhet behöver en innovativ förpackning. Därför är vår burk gjord av återvunnen plast, vilket ger A1 ett lika gott yttre som inre.

ad.balans
Tolv hållbara kulörer för personliga hem

För att skapa ett hem som känns personligt och inbjudande och samtidigt visar omsorg om miljön lanserar Alcro tolv ljusa, vackra kulörer. De gör det även lättare att göra ett mer hållbart färgval med Alcro A1 – en ny väggfärg med delvis biobaserat bindemedel. Med A1 får du ett målningsresultat som inte tummar på kvalitén, men har mindre miljöpåverkan. Det är ett viktigt steg på vår fortsatta hållbarhetsresa mot framtidens färg.

En matplats ska vara levande och inbjudande och samtidigt skapa ro för att njuta av maten. Diskreta och mjuka kulörer gör rummet vilsamt och ger plats för goda samtal.

Mjuka och omfamnande toner skapar en lugn känsla som gör att man helst ligger kvar länge och vilar eller läser massor av böcker.

Lek gärna med naturmaterial av olika slag för att skapa intressanta kontraster och mjuka övergångar. I dessa ljusa kulörer får du ett harmoniskt och balanserat hem.

Framhäv inredningen. (vänster)

En väggkulör som sticker ut ger en fin kontrast till möbler och inredningsdetaljer. Genom att ha olika kulörer på väggar och snickerier framhäver du hemmets detaljer.

Tak: 881 Cement
Vägg: 813 Fjäder
Snickerier: 839 Silke

Tänk högt. (höger)

Varför bara måla väggarna? Genom att måla taket i en annan kulör än vitt kan du ge rummet en helt annan karaktär.

Tak: 734 Blåstång
Vägg: 717 Mortel
Snickerier: 813 Fjäder

Utvalda kulörer från Alcro Designers – ad.18

Kollektionen ad.18 innehåller femton utvalda kulörer grupperade i tre större trender: Lemon Crisp, Dark Wood och Desert Sunset. Prova i liten skala på en hylla eller pall – eller gå hela vägen och måla om allt. Inspiration till kulörval och inredningsdetaljer hittar du i vår nya färgkarta, med bilder komponerade av inredningsstylist Dennis Valencia. Välkommen in till oss och välj dina favoritkulörer!

VARM OCH KRISPIG

ad.18 Lemon Crisp

Den här kulörkollektionen är en modigare och mer kreativ variant av de vita och ljusgrå nyanser vi har sett de senaste åren. Kulörerna är inspirerade av citrusfrukter och späda grönsaker i gräddiga toner. Lemon Crisp är varm och krispig på samma gång och passar extra bra till en modern inredningsstil. Tänk materialkrockar mellan tekniska och naturliga material; plexiglas ihop med luddigt ull, plast och lackade färgytor tillsammans med ljusa träslag och keramik.

ELEGANT OCH BOHEMISK

ad.18 Dark Wood

Dark Wood är en elegant kollektion med bohemiska inslag. Kulörerna är inspirerade av renässansmålningar, brittisk dandy och italienskt 70-tal med grafiska mönster. Resultatet blir både stiligt och lekfullt -inte minst i rum med högt i tak. Material som manchester, sten och sammet representerar Dark Wood och de mörka kulörerna som går ton i ton kommer fram när matta ytor blandas med det blanka. Våga bryta mönster i inredningen: blanda antika föremål med lekfull ny design.

HARMONISK OCH VÄNLIG

ad.18 Desert Sunset

En välkomnande kollektion i uteslutande varm färgskala. Harmoniska kulörer med inspiration av sandiga solnedgångar; tänk kvällsljus i Mojaveöknen med alla dess färgskiftningar. Desert Sunset är modern och vänlig med vågat poppiga inslag. Kollektionen fungerar fint i miljöer med stora ljusinsläpp. Inred med material som skinn, koppar och marmor, men även ruffigare textilier och gröna växter. Återbruk i alla dess former kommer till sin rätt i denna trend.

Välkommen in till oss på Täby Färg & Tapet!

Du hittar oss på Fogdevägen 4 i Täby.

Vardagar 10–19
(Pro center 6.30–16)
Lördag 10–17
Söndag 11–17

Vi har stängt midsommarafton och midsommardagen.

Se avvikande öppettider här.