Spännande palett med levande toner som uttrycker lekfullhet, frihet och vänlighet

Nytt samarbete: Alcro X Marie Olsson Nylander

Marie Olsson Nylander är, utöver influencer och designer, känd för sin kreativitet och fingertoppskänsla i SVTs Husdrömmar Sicilien, där man får följa Marie med familj under deras resa med att renovera ett 300 år gammalt palats. För mig är att leka med färger som terapi eller meditation. Det är inte så att jag går ut och jagar färger, utan det sker på ett väldigt intuitivt sätt, säger Marie.

En jordnära palett

Denna kulörkollektion har Alcro skapat tillsammans med entreprenören, influencern och designern Marie Olsson Nylander. Det blev en spännande palett med levande toner som uttrycker lekfullhet, frihet och vänlighet. Med inspiration hämtad från Maries vackra favorittyger och minnen som hon har samlat på sig genom åren. Kollektionen består av 14 jordnära kulörer som förmedlar vänlighet, lekfullhet och kärlek genom sina varma nyanser. En intensiv vinröd, olika toner av beige och rosa, en mjuk svart och dimmiga blåtoner. Varje kulör har döpts till poetiska namn som tar dig med på en resa till en stad, ett land eller en plats som Wine in Warsaw, Lions in Lima eller Coffee in China.

 

Se mer om kulörkollektionen här!

En visuell historia om vem du är

Kollektionen har som avsikt att lyfta fram en specifik känsla eller strävan. Till exempel finns den starkt rosa i paletten, Bubba i Berlin, eftersom vi behöver mer vänlighet och lek, färger som gör dig glad. Den dämpade brunröda nyansen Lips in Lyon understryker hur vi längtar efter mer kärlek i våra liv.

 

Berikande kulörer

Alla kulörer i paletten är designade för att komplettera varandra och få andra kulörer att blomma. Kulören Powder in Pisa för mina tankar till det lite tillrättalagda, det lite pudrade – men såklart väldigt elegant. Att välja den djärva guldgula i taket var ett sätt att hedra husets historia. Gold in Ghana framhäver verkligen de dekorativa ornamenten i taken, säger Marie.

”Jag vill uppmuntra människor att förändra och göra modiga färgval. Hemmet ska inte vara perfekt, utan fullt av liv. När du målar, vad är det värsta som kan hända?”

Marie Olsson Nylander

Väggfärg som renar inomhusluften… Är det verkligen möjligt?

Ja faktiskt! Med hjälp av ny, innovativ teknologi finns nu inomhusfärgen ad.seren som renar luften i ditt hem.* Det är en helmatt grund- och täckfärg av högsta kvalitet för innerväggar. Den har extra hög täckförmåga och är avtorkningsbar. Kan det bli smartare?

*ad.seren reducerar aktivt nivåerna av formaldehyd i inomhusluften genom att bindemedlet i färgen kemiskt binder formaldehyd i luften och distribuerar det jämnt i det torra färgskiktet i väggen. Funktionaliteten är bevisad av ett oberoende laboratorium, Eurofins, enligt testmetoden ISO 16000-23.

Välj hållbart med Milltex Nejd!

Vår allra bästa grund- och täckfärg, som är delvis biobaserad. Milltex Nejd är en vattenburen helmatt färg för väggar inomhus. Färgen är lämplig för både ny- och ommålning och har en extremt bra täckförmåga jämfört med Alcros övriga färger för väggar inomhus. Milltex Nejd 5 rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet och är framtagen för dig som vill ha en vacker finish och ett perfekt helmatt slutresultat som håller länge.

Alcro Stil
färg med fulländad finish!

Den nya inomhusfärgen Alcro Stil är vacker och exklusiv och skapar en helmatt yta. Trots detta är den såväl tålig som avtorkningsbar. I samband med lanseringen av färgen har det också tagits fram en helt ny kollektion med 12 stilfulla kulörer.

Alcro Stil

Välj mellan 12 stilfulla kulörer!

Vår vackraste och mest exklusiva inomhusfärg någonsin. En helmatt färg med exceptionellt djup kulöråtergivning. De 12 stilfulla kulörerna har inspirerats av naturens harmoniska färger. I kollektionen hittar du även starka accenter som du kan använda för att skapa variation och dynamik.

Till vänster:

Väggen är målad i 006 Havsdjup och byrån i 009 Nocturne.

Till höger:

Väggen är målad i 006 Havsdjup, hyllan i 009 Nocturne och elementet i 008 Juniperus. Föreslagna accentfärger är 004 Dimäng, 011 Nejlika och 005 Krus.

ad.2020
– 20 tidlösa kulörer.

Efterhand som vi tröttnar på det minimalistiskt vita och grå, satsar vi nu på mer färg. Men i en lite mer dämpad och hållbar färgskala. Dessa kulörer har valts ut av Alcros färgexpert Yvonne Karlsson. Hon har blickat tillbaka två decennier och valt ut 20 favoriter som känns lika aktuella idag. Här ser du också hur kulörer kan få ett rum att ändra karaktär.

BYTA BOSTAD ELLER BYTA KULÖR?

Till vänster: Luftigt ljust.
Ljusa kulörer i sovrummet skapar en känsla av rymd och ger plats för dina drömmar.

Tak: 5 Krita
Vägg och panel: 30 Månsten

Till höger: Sov jordnära.
Mörka och jordiga toner får sovrummet att kännas mindre, men ger samtidigt en känsla av ro och trygghet.

Tak: 5 Snö
Vägg och panel: 4 Chai

MER YTA

Ett rum att trängas i eller två barnrum i ett? Skapa en osynlig vägg med hjälp av kulörer och låt barnen få varsin del av rummet. Ett smart sätt att ge alla en egen plats och samtidigt ha nära till varandra.

Vänster sida: 10 Silverpil
Höger sida: 711 Fevik

FRAMHÄV INREDNINGEN

En väggkulör som sticker ut ger en fin kontrast till möbler och inredningsdetaljer. Genom att ha olika kulörer på väggar och snickerier framhäver du hemmets detaljer.

Höger sida:
Tak: 881 Cement
Vägg: 813 Fjäder
Snickerier: 839 Silke

 

Tänk högt.
Varför bara måla väggarna? Genom att måla taket i en annan kulör än vitt kan du ge rummet en helt annan karaktär.

Vänster sida:
Tak: 734 Blåstång
Vägg: 717 Mortel
Snickerier: 813 Fjäder

NYTT INNEHÅLL

Samma möbler – två olika rum. Med hjälp av kulörer kan du välja hur din inredning ska synas. Ska den smälta in eller sticka ut?

Vänster sida:
Vägg: 717 Mortel
Panel: 813 Fjäder

Höger sida:
Vägg: 813 Fjäder
Panel: 717 Mortel

ad.balans
Tolv hållbara kulörer för personliga hem

För att skapa ett hem som känns personligt och inbjudande och samtidigt visar omsorg om miljön lanserar Alcro tolv ljusa, vackra kulörer. De gör det även lättare att göra ett mer hållbart färgval med Alcro A1 – en ny väggfärg med delvis biobaserat bindemedel. Med A1 får du ett målningsresultat som inte tummar på kvalitén, men har mindre miljöpåverkan. Det är ett viktigt steg på vår fortsatta hållbarhetsresa mot framtidens färg.

En matplats ska vara levande och inbjudande och samtidigt skapa ro för att njuta av maten. Diskreta och mjuka kulörer gör rummet vilsamt och ger plats för goda samtal.

Mjuka och omfamnande toner skapar en lugn känsla som gör att man helst ligger kvar länge och vilar eller läser massor av böcker.

Lek gärna med naturmaterial av olika slag för att skapa intressanta kontraster och mjuka övergångar. I dessa ljusa kulörer får du ett harmoniskt och balanserat hem.

Framhäv inredningen. (vänster)

En väggkulör som sticker ut ger en fin kontrast till möbler och inredningsdetaljer. Genom att ha olika kulörer på väggar och snickerier framhäver du hemmets detaljer.

Tak: 881 Cement
Vägg: 813 Fjäder
Snickerier: 839 Silke

Tänk högt. (höger)

Varför bara måla väggarna? Genom att måla taket i en annan kulör än vitt kan du ge rummet en helt annan karaktär.

Tak: 734 Blåstång
Vägg: 717 Mortel
Snickerier: 813 Fjäder

Utvalda kulörer från Alcro Designers – ad.18

Kollektionen ad.18 innehåller femton utvalda kulörer grupperade i tre större trender: Lemon Crisp, Dark Wood och Desert Sunset. Prova i liten skala på en hylla eller pall – eller gå hela vägen och måla om allt. Inspiration till kulörval och inredningsdetaljer hittar du i vår nya färgkarta, med bilder komponerade av inredningsstylist Dennis Valencia. Välkommen in till oss och välj dina favoritkulörer!

VARM OCH KRISPIG

ad.18 Lemon Crisp

Den här kulörkollektionen är en modigare och mer kreativ variant av de vita och ljusgrå nyanser vi har sett de senaste åren. Kulörerna är inspirerade av citrusfrukter och späda grönsaker i gräddiga toner. Lemon Crisp är varm och krispig på samma gång och passar extra bra till en modern inredningsstil. Tänk materialkrockar mellan tekniska och naturliga material; plexiglas ihop med luddigt ull, plast och lackade färgytor tillsammans med ljusa träslag och keramik.

ELEGANT OCH BOHEMISK

ad.18 Dark Wood

Dark Wood är en elegant kollektion med bohemiska inslag. Kulörerna är inspirerade av renässansmålningar, brittisk dandy och italienskt 70-tal med grafiska mönster. Resultatet blir både stiligt och lekfullt -inte minst i rum med högt i tak. Material som manchester, sten och sammet representerar Dark Wood och de mörka kulörerna som går ton i ton kommer fram när matta ytor blandas med det blanka. Våga bryta mönster i inredningen: blanda antika föremål med lekfull ny design.

HARMONISK OCH VÄNLIG

ad.18 Desert Sunset

En välkomnande kollektion i uteslutande varm färgskala. Harmoniska kulörer med inspiration av sandiga solnedgångar; tänk kvällsljus i Mojaveöknen med alla dess färgskiftningar. Desert Sunset är modern och vänlig med vågat poppiga inslag. Kollektionen fungerar fint i miljöer med stora ljusinsläpp. Inred med material som skinn, koppar och marmor, men även ruffigare textilier och gröna växter. Återbruk i alla dess former kommer till sin rätt i denna trend.

Välkommen in till oss på Täby Färg & Tapet!

Du hittar oss på Fogdevägen 4 i Täby.

Vardagar 10–19
(Pro center 6.30–16)
Lördag 10–17
Söndag 11–17

Helgtider
På julafton, juldagen, annandag jul, nyårsafton och nyårsdagen håller vi stängt. Helgdagar som infaller på vardagar eller lördagar har vi öppet 11–17. Det gäller trettondagen, långfredagen, annandag påsk, första maj, Kristi himmelsfärdsdag, pingstdagen, Sveriges nationaldag och alla helgons dag.

Vi har stängt midsommarafton och midsommardagen.

Se avvikande öppettider här.